Grunnlov og tamponger. (Tyra)

Grunnlov og tamponger.

I dag har jeg vært russ for siste gang i livet. Nå er dressen av og skal aldri mer på. I går var den riktignok av for anledningen og byttet ut med en kjole som sømmet seg bedre til restaurantmiddag. Så var det siste fest i RT2013 med seksjonene i Rouen og Lyon som var i Bayeux, det var veldig gøy og den største russefesten vi har hatt hittil. Telte ikke antal mennesker, men regner med at det var ca en brøkdel av et halvt Tryvannsarrangement. 

Dagen i dag begynte med champagnefrokost, jordbær og gulostbrødskive før vi vandret litt malplassert nedover hovedgaten i flokk. 

Illustrasjon: 

Vi var senere i parken der Silje holdt 17. mai-tale som hun hadde skrevet (og litt jeg). Jeg takker forresten alle som svarte på kontaktannonsen i forrige innlegg (hei, papppa). 

Så sang vi sanger, lekte leker og kaket kaker. 

Og hoppet og danset. 

Jeg har ikke vært så overtrøtt og full av energi siden jeg gikk på barneskolen og fikk lov til å være oppe litt for lenge fordi jeg hadde overnattingsbesøk og vi lo av alt. 

Etter det måtte jeg i gymtimen og løpe et par kilometer fordi vi hadde evaluering, men det var gøy, for jeg hadde fortsatt energi som en duracellkanin på speed. 

Her kommer en liten anekdote som egentlig ikke er en anekdote, men mer en rar ting som skjedde: I sta gikk jeg bortover gaten alene med russedressen på og så stopper to menn meg og sier at jeg er pen ("Vous êtes belle, madame"). Og jeg sier jo høflig "jo takk" og tenker at de måtte ha oversett at jeg går med en blå søppelsekk på. "Vi har sett flere som deg i dag, med sånne bukser" fortsetter han ene, "men med en sånn hatt med snor også. Hun ene hadde til og med en tampong i hatten!". Jeg forklarer at det er en norsk tradisjon å gå med disse rare snekkerbuksene og dressene og at man må gjøre rare ting for å få rare ting i luen. Men mannen er fortsatt like sjokkert over tampongen ("Det er jo sånn for damer! Man ser ikke sånt hver dag, og hun hadde den bare hengende der i lua!"), noe han nevner ca 10 ganger de neste tre minuttene. Og så leser de litt på dressen min og så sier vi "ha en fin dag" og skiller lag. 

Jeg innser at det var en veldig dårlig historie uten en morsom avslutning, men poenget var noe med #russifrankrike. 

Nå skal jeg sove og spise før jeg forteller flere teite historier om ingenting.

Gratulerer med dagen! 

2 kommentarer

Kaja

18.05.2013 kl.18:50

oj shit det var nok meg med den tampongen. tok den ut før vi gikk i tog da!

Tyra

18.05.2013 kl.19:42

Kaja: hahahahaha

Skriv en ny kommentar

Tyra

Tyra

20, Hurum

hits