mai 2013 (Tyra)

mai 2013

Det regner ikke akkurat menn.

Det sies at nordmenn er unormalt opptatt av vær. Og det er jo for så vidt sant. Det går ikke én dag uten at jeg ser et bilde på Facebook av et par føtter på en balkong med bildeteksten "Nyter vårsola i Oslo :) 20 grader, herlig!". Nå har teknologien til og med kommet så langt at man kan se på bildet hvor mange grader det var og hvorvidt det var skyer eller sol. Så slipper man sånn skryting i bildeteksten, siden bildet allerede gjør det for en. 

Det er ikke det at jeg har noe imot unødvendige poster på Facebook... Ok, jo litt. Når du er den femtende personen på en halvtime som legger ut en staus om at "Det snøør! Tidelibom!! :D" er det kanskje på tide å revurdere underholdningseffekten og nyhetsverdien av det du har tenkt til å poste. Dette smeller selvfølgelig fra rett kjeft når jeg velger å bruke kveldene mine på å blogge om at jeg ikke liker å gjøre lekser - underholdningsverdien kan diskuteres der òg. 

Men ja, det er ikke det at jeg har noe imot unødvendige poster på Facebook. Jeg har bare noe imot dem når de på bildet har det mye finere enn meg. Nå skal jeg ikke sammenligne hvor lykkelig jeg er i forhold til en tilfeldig jente på Facebook. Men dere i Norge har sol. Rekordtemperaturer. Sommer i mai. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er en smule misunnelig. (Jeg legger riktignok skjul på at jeg er kjempesjalu.)

Dette er meg: 

Riktignok i førsteklasse og i mars. Men det er en fullstendig virkelighetstro illustrasjon av hvordan livet mitt er nå - vått. 

Jeg gikk hjemmefra i morges med olajakke i god tro på at yr.no hadde rett i at det ikke skulle regne. Der var jeg nok litt naiv. 

I løpet av dagens første time (norsk) begynte det å øse ned. Da jeg skulle til å forlate timen og gå til den andre skolen, der jeg har resten av fagene mine, snudde jeg meg til vinduet og så at gudene hadde skrudd dusjen på full styrke. Det høljet ned og jeg angret på at jeg hadde tatt meg bryet med å klæsje maskara på øynene i morges. Det var i dette øyeblikket jeg utbrøt "FAKK. SHIT.". Da jeg rakk å innse at mine fine, kjærlige tanker faktisk hadde presset seg ut av munnen min fulgte jeg opp med "Oj, unnskyld!" og presiserte for norsklæreren at det var ytterst sjeldent jeg hadde slik usømmelig språkbruk. Situasjonen bare var en typisk fakk shit-situasjon, det er ikke hver dag det regner katter og hunder! (Sannheten er vel kanskje at det gjør det, og at det er der problemet ligger). Det skal sies at det var veldig praktisk - dusj, klesvask og dagsinntaket med vann på 10 minutter! Alt jeg ikke gidder å gjøre til vanlig. 

I morgen er det meldt 13 grader, sol og 0 mm nedbør. Tar med andre ord på meg regnjakke, støvler og votter. 

Shoppestopp

Jeg har i de siste månedene hatt shoppestopp av klær, smykker, sko, vesker og alt sånt som er fint. Jeg liker å fortelle meg selv at det er fordi jeg ikke vil delta i bruk og kast-samfunnet vi lever i, og at det er bedre å arve, fikse eller gjenoppdage gamle klær. Dette er jo også delvis sant, men hovedgrunnen er, banalt nok, mangel på penger. 

Grunn to til at jeg ikke shopper er at jeg har pakket så mange ganger i livet nå at jeg har funnet ut at jeg kan overleve på fem yndlingsplagg. Hver gang jeg drar hjem på ferie, på helgetur eller på småturer tar jeg alltid med meg de samme klærne. Det varierer selvfølgelig litt med tanke på vær og temperatur, men i det store og det hele har jeg én genser, én olabukse, én skjorte, ett skjørt og én singlet jeg alltid har med meg og som passer til alt. Det kan jo bli litt kjedelig i lengden, men jeg har nok kjoler, topper, skjørt og bukser til å late som at jeg har en variert stil i hverdagen. 

Grunn nummer tre er at jeg ikke kan ha mange klær. Selv om jeg har det. Men hvis jeg hadde hatt fler hadde det vært mer å rydde opp. Og siden rommet mitt ender opp sånn her noen ganger, er det best å holde det til et minimum: 

La meg bare presisere for alle eventuelle framtidige kollektivpartnere: Jeg holder det veldig ryddig på kjøkken og stue, men på rommet mitt kan jeg slippe meg helt løs!!! Partyyyy. (Men rydder én gang i uken).

Grunn nummer fire til min ikke eksisterende shopping er at det er så slitsomt. Nå kommer jeg til å høres ut som en gammel dame, men det inntrykket har alle fra før uansett. Det er så slitsomt å traske rundt og kikke på klær og så er den ene kjolen finere enn den andre og etter å ha kikket på 40 kjoler som egentlig er litt fine blir mine estetiske sanser lammet og jeg klarer ikke skille Lady Gagas kjøttkjole fra Catherine, hertuginne av Cambridges brudekjole. Og så må man kle av og på seg hele tiden for å prøve klær som viser seg å ikke være fine. Og musikken er alltid fra VG-lista topp 1000 og det er sanger av en 25 år gammel jente med pipete stemme som synger om at hun ble dumpet satt til en komersiell og lystig melodi. Og når man kommer hjem må man bare legge seg strakt ut på sengen fordi føttene gjør vondt. 

Grunn nummer fem er at jeg alltid går hjemmefra med en idé om det perfekte plagget som ser akkurat ut som det jeg har designet inne i hodet. Jeg har sterk tro på at jeg skal finne det, men det gjør jeg aldri. Og hvis jeg gjør det så sitter det rart, er i feil farge eller koster 3000 kroner. Det å ha shoppestopp legger også et stort press på klærne og meg. For å bryte denne hellige sirkelen av ikke-shopping må liksom plagget være veldig fint. Det skal være så spesielt at ikke engang halvtom lommebok og god selvkontroll kan stoppe det fra å havne i en pose med hjem. Dette skjer så sjeldent at jeg nesten gir opp. Og hvis jeg ender opp med å kjøpe noe som jeg egentlig ikke vet om er verdt det, og som jeg angrer på med en gang jeg drar kortet i kassen, går jeg rundt og tenker om det var verdt pengene hver gang jeg bruker plagget (til jeg blir vant til det) og jeg klarer ikke nyte den egentlig veldig fine genseren. Da er det lettere med arvede kjoler der man bare kan tenke at "hadde ikke jeg brukt det, hadde den bare råtnet i en pappeske". 

Men så er det den ene gangen da. Den gangen man lurer på om det er verdt det, den gangen man finner en bukse som sitter perfekt, den gangen man har litt ekstra penger på kontoen. Og så finner man et plagg som ender opp med å brukes annenhver dag fordi det er så fint. Og så blir man så glad og føler seg så fin de tre første gangene man har det på fordi det er nytt og gøy og du føler deg som en ny og penere person. 

Og så blir buksen slapp og utvasket, genseren får albuemerker og hull i kanten, skjorten har mistet fire knapper på uheldige steder og singleten har ingen tråder igjen i kantene. Da anger man på at man kjøpte klær fra H&M og vurderer å kjøpe kvalitetsklær neste gang. Men der er vi tilbake til argument nummer 1 - jeg har ikke penger. 

Slik leser du til eksamen!

Nå som det bare er tre uker til jeg har alle mine avsluttende eksamner, og siden jeg har litt erfaring fra tidligere opplevelser tenkte jeg å dele mine beste øve-triks med dere! 

Dette er en plan som fungerer når det er én uke igjen til eksamen. 

7 dager igjen: 

Åpne boken. Bla gjennom sidene og les innholdsfortegnelsen. Det er viktig å ha god oversikt over hva man må lære seg. 

Vet du sånn ca hva du skal lære nå? Har du fått et mildt hjerteinfarkt fordi du innser at du ikke husker noe av det læreren sa i timen og blir nødt til å lære alt på nytt? Hyperventilerer du i en papirpose? Da bør du ikke fortsette, det kan være farlig å puste for mye. Legg deg i sengen og slapp av, tenk på roser og fuglesang. Dagens øving er nå ferdig. 

Bruk kvelden på å lese deg opp på alle studiemulighetene som finnes. Det er kjempeinteressant å se hva du aldri kommer til å kunne gjøre når du stryker på eksamen om en uke. 

6 dager igjen: 

Begynn på begynnelsen. Det er lurt å lese gjennom det du allerede forhåpentligvis har øvd litt på fra før, så kan du heller komme tilbake til viktige punkter og pugging av for eksempel datoer, navn eller økonomiske systemer. Det viktigste er å forstå først. 

Har du lest én av 267 pensumsider? Er du sliten og tung i hodet og synes at det ikke er noe vits i å lese nå, for du kommer ikke til å huske det uansett? Da bør du ta en pause. Kjøp en pakke boller, sett deg i en god stol og oppdater deg på hva vennene dine (og alle de du la til i 6. klasse og ikke husker hvem er) gjør på Facebook for tiden. Det er viktig å ta litt pause også, hjernen trenger hvile for å lære. 

5 dager igjen: 

Sett deg ved et bord med god tilgang på dagslys. Lag noe digg. Les tre sider. Spis det digge du lagde. Stirr ut i luften og spis sakte. Glem at du egentlig leste. Gjenta 8 ganger. 

4 dager igjen: 

Gå på kino, på café og chill max. Du fant jo ut i går at det ikke var sååå mye å lære seg allikevel. Dessuten kan du nesten alt fra før. 

Les litt når du skal legge deg for å lette på din egentlig helt lette samvittighet. Oooog DER ringte noen på skype. Bruk resten av kvelden på å se styggest mulig ut. 

Hvis du hadde tenkt å ha modell som backup-yrke tror jeg du må revurdere den planen. Victoria har en secret: hun ringer deg ikke med det første. 

3 dager igjen: 

Lag noen avanserte husketeknikker og skjematiske oversikter over de vanskeligste tingene på pensum på et farget ark. Tegn en fin blomst i margen. Nei, den er ikke fin nok! Tegn en til. Derja, nesten. Tegn et par til for å øve deg. Oj, ikke mer plass til å skrive om da Hitler oppfant kristendommen i 1693. Jaja, sikkert ikke så viktig uansett. Veldig fine blomster da! Hvis du stryker på eksamen kan du jo alltids bli kunstner. 
2 dager igjen: 

Ta på hettegenser. Unn deg et glass multifruktjus og en Smørbukk for motivasjon. Sett deg godt til rette i sengen med boken på fanget. Begynn der du slapp sist du leste (åpne boken på side 3). Nå leser vi dere! Godt i gang! Yeah, husker alt! Åhh, dette var en myk seng. Ah, varm genser. Ikke mer jus. Hvordan kan jeg motivere meg nå? Ok, fokuser. Les, les, les, aha, aha, forstår, jepp, dette er et viktig punkt, jepp, dette husker jeg, lese, lese... zzzzzz. 

Ok. Der var den dagen over. 

1 dag igjen: 

Stå opp. Vær rolig og tenk at du ligger godt an til morgendagens prøve. Lag god frokost. Ta knekkebrødet ditt med svett gulost med deg til pulten og les. Innse at du burde begynt med dette før. Hat deg selv i tre minutter. Hat boken i fire minutter. Les i to minutter. Hat verden i fem minutter. 

Nå kan du stresse. Spesielt siden du har brukt 40 minutter av morgenen på unødvendige ting (trenger man egentlig å dusje mer enn én gang i uken? Er ikke dette med viktigheten av frokost bare en konspirasjonsteori Wasa har funnet opp?).

Bruk dagen på å lese. Nå snakker vi hardcore lesing. Dette er ikke tiden for å hvile, gutter! Nå er vi i kamp og det er bare å kjøre på. Hepp hepp! Boken skal være konstant åpen. Lag mat med boken åpen. Gå på do med boken åpen. Bruk et kvarter på å ta på deg buksen fordi du må holde boken åpen med den ene hånden. Dupp av uten å mene det med boken åpen. Stirr på en side i fem minutter til du får tilstedeværelsen din tilbake. 

Når du har kommet deg gjennom boken klokken 22.43 er du så sliten at du sovner med klærne på og glemmer at du egentlig er mer stresset enn Blåfar når han ser Rødnissejenten. 

Sov. 

Den sjebnesvangre dagen er her: 

Våkn. Stress. Si "faenfaenfaen jeg kan ikke en dritt" til deg selv. Styrt et glass vann. Ta på genseren vrang tre ganger. Slå deg selv litt i ansiktet for å våkne skikkelig. 

Dra til eksamenslokalet. Glem halvparten av tingene dine. Finn ut at det ikke var så farlig, men stress allikevel. TENK OM du trenger passer på norskeksamen. Geometri er et norsk ord er det ikke? Abrakadabra da? Nei? Faen, det var det du sa til deg selv: du kan ingenting! 

Trommevirvel. DER får du oppgaven din. Faen. 

Men hey. Du kan alt! Du bare skriver som om hånden din var Lynet McQueen. Wroom wroom liksom! Dritfort! Bare BÆM BÆM BÆM fakta etter fakta etter fakta som bygger opp gode argumenter plassert inn i en godt disponert tekst som du skriver helt etter tidskjema. Yeah, du rocker! 

Bruk resten av dagen på å tenke at du er konge av verden mens du sakte, men sikkert glemmer alt du har lært. 

Bruk de søvnløse nattetimene på å huske alt du glemte å skrive. 

 

Håper tipsene var til god hjelp og at dere følger dem til punkt og prikke. Lykke til på eksamen ;) <3 

 

Vær og bær og varme klær.

Her er et bilde av meg i farten, mens jeg står over macen og smiler. Selv om det ikke er sommer her i Frankrike ennå (i alle fall ikke i nord) og dere i kalde Norge har sommer og snart skolefri. Her går jeg med skjerf selv om det er sol. Men jeg er jo alltid kald da, så jeg er kanskje ikke den riktige personen til å illustrere værforhold. Nå har jeg ikke skrevet noe om bær i dette innlegget, men det hadde jeg ikke tenkt til heller, det bare passet inn i overskriften. Åh, nå fikk jeg lyst på jordbær. Kanskje jeg skal kjøpe det etterpå. Nok refleksjoner om hverdagslivet. Hade på badet. 

Slik blir du en god flørter!

Her kommer et eksklusivt sjekkekurs, illustrert av Åslaug og Kaja. Garantert suksess! (I dunkel belysning med ølbriller). 

Tipsene er basert på en sjekkebok. Navnet forblir uvisst til jeg finner det ut. (Har glemt det.) 

Steg 1: Finn ditt bytte. 

Hvis han står som på bildet over er det "på tide å gå bort" i følge boken. Jeg er enig. Du bør gå langt bort, så langt som du kommer før den hvite, praktiske jakken hans omfavner deg og du blir fanget i hans sleske, overbitte smil. Løp. 

Du bør heller gå bort til ham hvis han ser ut som dette: 

Og hvis du ser en mann i svart-hvitt bør du i alle fall sjekke ham opp. Alle er pene i svart-hvitt. Er det rart de var penere i gamle dager? De hadde jo ikke farger! 

Nå som du har pekt deg ut din mannemann for kvelden kan du gå over til: 

Steg 2: Fange hans oppmerksomhet.

Du kan begynne med å tilfeldig gjøre ting som er flørtete. Boken bruker "putt brillestangen i munnen og lukk øynene" som et eksempel. Her viser Åslaug hvordan det skal gjøres: 

Gjør dette i en bar, og du må brøyte deg gjennom en flokk av kjekke gutter som omringer deg. Lover. 

Her er et til tips som er garantert mannemagnet. Lat som du skulle si "hysj", men misforsto hvordan man skulle gjøre det. Gutter liker at du er litt dum og klumsete. 

 

Steg 3: Berøring. 

Sånn som på bildene til venstre kan du ikke ta på folk. Det er ikke ok og folk blir redde for deg. Sånn til høyre står det i boken at er ok, men jeg sier at det ikke er det. Du kan ikke bare stå der og late som du poserer for et kamera. Med mindre noen tar bilder av deg. (Men da må du huske å si etterpå "Ånei, så jeg sånn ut, hehe sååå stygt da, hehe ikke legg det ut på facebook a. Nei, la du det ut? Neeei så dumt.") 

Det var det vi hadde for denne gang, barn! Håper dere blir ypperlige sjekkere innen neste gang vi snakkes. 

PS: Bonustips! Husk å snakke masse om deg selv, kattene dine og start en diskusjon om hvem i One Direction som er kjekkest - han kommer til å elske deg. OBSOBS: Sier han at Liam er den kjekkeste er han ikke noe å spare på!

Nå.

Nå ligger jeg i sengen etter en kveld ute på et utested der man kunne vinne festivalbilletter til en sånn derre festival i sommer som jeg kanskje skal på. Jeg vet ikke om laget mitt vant, for jeg dro hjem for en halvtime siden, altså før konkurransen om å gjette artisten bak sangene som ble spilt var ferdig. 

Nå hoster jeg som aldri før. Tror jeg har rykket tilbake til 1800-tallet og fått tuberkulose. 

Nå er jeg sliten fordi jeg har hatt gym-eksamen (ja, det finnes) i løping og løp så fort som jeg hadde planlagt å løpe (yes!). Så dro jeg på biblioteket for å jobbe litt. Så svømte jeg i svømmehallen. Kanskje ikke så lurt å være i så mye aktivitet når man hoster, men jeg er ikke syk, jeg bare har litt trøbbel i halssystemet. 

Dette er meg nå:

Jeg er et slakt. 

God natt! 

Da Sofie hadde bursdag (i går (det var kult)).

Da spiste vi boller. Og drakk saft. Og leste sjekketriksbok (eget innlegg kommer). 

Jeg fikk Sofie til å posere med bollene sine. 

IGJEN. En dag jeg ikke er trøtt skal jeg finne ut hvordan man snur bilder. 

Dette er et bilde av Silje, Mari og Maren. 

Fin mandag. Litt fin tirsdag. Hade. 

50 nyanser.

Dagen i dag var grå da den begynte. Selv om vi har fri og masse tid. Men det regner. 

Og jeg skulle løpe. Her er et bloggebilde av at jeg skal løpe: 

Ok, der snudde det seg. Det gidder jeg ikke fikse/ vet jeg ikke hvordan man fikser. 

Poenget er at til og med genseren min var grå. 

Her er veggene grå: 

(Sofaen er brun). 

Jeg må finne ut av dette med bilder som horisontaliserer seg selv. La oss kalle det en kunstnerisk effekt inntil videre. 

Men så, etter en mislykket løpetur og en laber styrketrening, ble dagen bra og fin. Jeg har fått gjort en del lekser (til i morgen, som jeg har utsatt, men det er ikke poenget). Etterpå/ i morgen/ til helga kanskje skal jeg lage et fargerikt innlegg om da Sofie hadde bursdag (i dag) og bakte boller. 

Har dere lagt merke til at det er kamerabilder og ikke photobooth-bilder i dag? Fant ledningen til kameraet etter at jeg trodde den var borte. Den lå i boksen der jeg har ledninger. Ah, ting er alltid på de siste stedene man leter. I dette tilfelle var første og siste sted det samme. Hadde egentlig ikke lett. 

Nå skal jeg bade og lese geografi.

Søndag x 5

Her er søndagsinnlegget frem til eksamen: 

Jeg står opp bittelitt senere enn jeg hadde tenkt, vurderer, revurderer og rerevurderer om jeg egentlig har lyst til å stå opp, men ender opp med å ende på andrevalget mitt: jeg drar og svømmer. 

Så pakker jeg bagen, tar på hettegenser, spiser frokost og vandrer trøtt nedover gaten. 

Dette er så glad jeg klarer å se ut om morgenen. 

Så er planen at jeg skal komme hjem, spise god lunsj, gjemme macen i en skuff så jeg glemmer at internett eksisterer og så skrive ferdig innlevering, øve til georafiprøve og generelt gjøre meg selv smart nok til eksamen. 

God søndag! 

Lørdag x 5

Dette blir mitt faste lørdagsinnlegg i fem uker fremover. Jeg skriver at jeg sto opp alt for sent til å få en effektiv jobbedag fordi jeg ikke satt på vekkerklokke, men spiser nå frokost og har pakket vesken som skal være med meg på biblioteket for å øve til eksamen om fem uker. Jeg har ikke fulgt ukens øveplan, men er ikke stresset eller oppgitt fordi jeg sier til meg selv at jeg får gjort det senere og at jeg egentlig ligger ganske godt an til å få de karakterene jeg vil. 

Bonusinfo: 

Her har jeg på kjole og spiser frokostblanding (det første for å veie opp for "Hei, jeg jobber på en 40-talls bilfabrikk"-dressen jeg har gått med de siste tre ukene, og fordi det er fint vær, men ikke varmt). 

Nå skal jeg jobbe konsentrert i fire timer, før jeg skal drikke kaffe, slappe av og så er det nattåpne og gratis museer og litt gøy i byen i kveld.  

Grunnlov og tamponger.

I dag har jeg vært russ for siste gang i livet. Nå er dressen av og skal aldri mer på. I går var den riktignok av for anledningen og byttet ut med en kjole som sømmet seg bedre til restaurantmiddag. Så var det siste fest i RT2013 med seksjonene i Rouen og Lyon som var i Bayeux, det var veldig gøy og den største russefesten vi har hatt hittil. Telte ikke antal mennesker, men regner med at det var ca en brøkdel av et halvt Tryvannsarrangement. 

Dagen i dag begynte med champagnefrokost, jordbær og gulostbrødskive før vi vandret litt malplassert nedover hovedgaten i flokk. 

Illustrasjon: 

Vi var senere i parken der Silje holdt 17. mai-tale som hun hadde skrevet (og litt jeg). Jeg takker forresten alle som svarte på kontaktannonsen i forrige innlegg (hei, papppa). 

Så sang vi sanger, lekte leker og kaket kaker. 

Og hoppet og danset. 

Jeg har ikke vært så overtrøtt og full av energi siden jeg gikk på barneskolen og fikk lov til å være oppe litt for lenge fordi jeg hadde overnattingsbesøk og vi lo av alt. 

Etter det måtte jeg i gymtimen og løpe et par kilometer fordi vi hadde evaluering, men det var gøy, for jeg hadde fortsatt energi som en duracellkanin på speed. 

Her kommer en liten anekdote som egentlig ikke er en anekdote, men mer en rar ting som skjedde: I sta gikk jeg bortover gaten alene med russedressen på og så stopper to menn meg og sier at jeg er pen ("Vous êtes belle, madame"). Og jeg sier jo høflig "jo takk" og tenker at de måtte ha oversett at jeg går med en blå søppelsekk på. "Vi har sett flere som deg i dag, med sånne bukser" fortsetter han ene, "men med en sånn hatt med snor også. Hun ene hadde til og med en tampong i hatten!". Jeg forklarer at det er en norsk tradisjon å gå med disse rare snekkerbuksene og dressene og at man må gjøre rare ting for å få rare ting i luen. Men mannen er fortsatt like sjokkert over tampongen ("Det er jo sånn for damer! Man ser ikke sånt hver dag, og hun hadde den bare hengende der i lua!"), noe han nevner ca 10 ganger de neste tre minuttene. Og så leser de litt på dressen min og så sier vi "ha en fin dag" og skiller lag. 

Jeg innser at det var en veldig dårlig historie uten en morsom avslutning, men poenget var noe med #russifrankrike. 

Nå skal jeg sove og spise før jeg forteller flere teite historier om ingenting.

Gratulerer med dagen! 

Kontaktannonse

Jente (20) søker ferdigskrevet 17. mai-tale på fransk innen fredag 17. mai 2013. Talen bør være humoristisk, sentimental, utenlandsvennlig, ha gode historiske fakta og like turer i skog og mark. Undertegnede kan stille med alternativ, fransk filmkveld og Toblerone som takk. 

Kontaktinformasjon:
Tlf: 17 05 1814
Adr: Talerstol,
1905 Bayeux
Mail: hjelp@firedagertilsyttendemai.no

Bill. mrk.: Ja til flagg 

Bilde: 

___________________________________________________________________________________________

Neida. Bare vet ikke helt hvordan man lager en skikkelig god tale. Skrev en i 10. klasse, men da fikk jeg hjelp av foreldrene mine og hun jeg skulle holde den med. Og, let's face it, det var i 10. klasse, jeg var ung og dum. 

Men jeg skal ikke holde den en gang. Silje skal holde den, vi bare skriver den sammen. Men det går fint altså. Det er bare litt sent, men jeg har ikke så mye tid denne uken så jeg jobber litt med den nå. 

Nå skal jeg sove, drømme om 1418 (nei omvendt) og kladde ned endringsforslag til det vi allerede har i morgen tidlig. Sånn. God plan.

Det betyr ikke at ikke tilbudet fortsatt står. Jeg har Toblerone. 

Klemz.

 

#livet

Her er en bildekollasj Kaja laget til meg i anledning min 20. bursdag. Siden sist er det det som har skjedd, jeg har blitt kvartveis til 80, men bare en en brøkdel av så gammel som moderne teknologi kan få meg til å bli. Bursdagen ble feiret med pizza og krabbing (se forrige innlegg) og det var veldig kos. Nå og da minner noen meg på at jeg er 20, og da får jeg en mini-kvartlivskrise helt til jeg kommer på at det fortsatt er lov å ikke helt ha funnet ut av livet selv om man er inne i et nytt tiår. Det er alltid lov å ikke ha funnet ut av ting egentlig. 

Nå for tiden har jeg lagt fra meg alle fjerne tanker om å kanskje studere til høsten, men har egentlig falt på beslutningen om friår for lenge siden. Nå skal jeg jobbe et halvt år og så se verden det neste halve. Etter det er det for langt frem i tid for meg, så det orker jeg ikke tenke på. Jeg skal kjøpe meg ryggsekk, pakke lett og smøre meg med solkrem hver dag. Oppdaterer dere når planen min er 70% sikker, som er maksprosenten av hvor sikker jeg noen gang er på beslutninger. 

Nå skal jeg nyte skiten ut av siste uke med blå, varm russedress og så ha et par muntlige eksamner. Så skal jeg låse meg inne i noen uker og bli smart sånn at jeg får strålende karakterer på eksamen. Vi vet alle at jeg ikke kommer til å låse meg inne, så jeg kan nøye meg med gode karakterer. 

Nå drar jeg til Rouen! Sneiks on plane. 

 

Nuss og suss fra russ

Nå har vi begynt med russetiden og jeg vandrer rundt i en svær, blå dress og får mange rare blikk fra franskmennene. Når de møter oss sent på kvelden og vi krabber på alle fire bortover fortauet sier jeg bare at det var et veddemål for å slippe å forklare. 

Her krabber jeg: 

Og noen ganger måtte jeg stoppe for å ha drikkepause, og da hendte det også at jeg fikk massasjemotivasjon. 

Men før det hadde vi russefest med franskmenn. Var bare vanlig vors, men siden vi hadde russeklær på kaller jeg det russefest. 

Egentlig er alt russe-et-eller-annet i russetiden. 

Jeg hadde for eksempel russebursdag. 

Og så var jeg litt russesur fordi jeg ikke liker å bli eldre.

 

NEIDA. 

Nå kan jeg jo drikke øl på de kule stedene i Oslo. 

Dette innlegget er i helt motsatt kronologisk rekkefølge, men det får dere tåle. Her er et bilde fra forrige ukes russedåp: 

Før russetiden startet var jeg og Kaja allerede sånn her:

 

Gira russ 2013 ass. Put your hands up in the hair! 

Tyra

Tyra

20, Hurum

hits